COLLECTIEVE INITIATIEVEN

In Oosterwold is het mogelijk met familie en vrienden een collectief woonensemble of een buurtschapje op te zetten. Om bij en met elkaar te wonen, spullen te delen en eventueel voor elkaar zorgen als dit nodig is. Ook is het mogelijk samen met bijvoorbeeld ouders een ‘kangoeroewoning’ te ontwikkelen. Met eigen voordeuren en gescheiden woondelen binnen een slimme opzet zodat gebruiksartikelen eventueel kunnen worden gedeeld. Belangstelling? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

WIO creëert collectieve initiatieven in CPO verband (collectief particulier opdrachtgeverschap). Deelnemers zijn dicht bij het wordingsproces van zo’n initiatief betrokken. De initiatieven worden gerealiseerd onder de condities en voorwaarden die het Bestuurlijk Overleg Oosterwold aan collectieve initiatieven stelt. De initiatieven gaan uit van gemeenschappelijke grondaankoop met begeleiding van TRIP Notarissen in Almere voor notariële splitsing conform appartementsrecht.

Lofthoeve
grondgebonden lofts op een landgoed van 15.000 m2

Een verrassend gebouw met acht grondgebonden en comfortabele lofts op een royaal landgoed van ongeveer 15.000 m2. Een ontwerp van BKVV Architecten in Amsterdam. De lofts hebben een woonoppervlak van 113 tot 237 m2. De indeling van de woonruimten is vrij. De constructie gaat uit van samenspel van hout, glas en staal. Met een ecologisch grasdak en zonnepanelen. Het landgoed wordt in samenwerking met de StadsBomerij met oude en jonge fruitbomen ingericht. Met appelbomen, peren, pruimen en kersen. Verder bevinden zich op het landgoed overdekte parkeerplaatsen, een moestuin, een tuinkas en een vijver. Het initiatief wordt onder begeleiding van WIO collectief ontwikkeld. De locatie in Oosterwold wordt ook met elkaar bepaald. Interesse? Laat ons dit weten: info@woneninoosterwold.nl (of via het formulier op deze website). Wij brengen u vervolgens in contact met de makelaar. Zij beschikken over uitgebreide informatie.

Op 13 januari 2018 organiseert Wonen in Oosterwold BV (WIO) van 13:30 tot 15:30 uur een inlooppresentatie in debouwbieb. Het adres is Auguste Comteweg 15 in Almere-Hout (Oosterwold). Vanaf de Vogelweg de Tureluurweg opslaan na ongeveer 200 meter linksaf, debouwbieb ligt direct aan de linkerkant.

Co-Tiny-Housing
nieuwe CPO – start najaar 2017

WIO is in 2016 het initiatief Tiny House Farm (THF) gestart, 31 kavels met vrije woningbouw en met gemeenschappelijke faciliteiten. THF zit helemaal vol. In het najaar van 2017 start WIO de CPO Co-Tiny-Housing op kavels tussen de 350 en 600 m2 met landelijke cottages van 35, 50 of 75 m2 (BVO). CoHousing is in Denemarken, en ook Duitsland, een veel toegepaste vorm van gezamenlijk aanpak voor het realiseren van woonidealen. Bij elke woning komt een schuurtje en een houten hek waarmee de stadslandbouw per kavel wordt begrensd. Uitgangspunt is een autoluw knus buurtschapje. Samen met de deelnemers, en volgens de bijgestelde condities van Oosterwold, geven de deelnemers onder begeleiding van WIO vorm aan het initiatief. Inschrijven: info@woneninoosterwold.nl (of via het contactformulier op deze website).

In januari start WIO met een aantal presentaties in debouwbieb aan de Auguste Comteweg 15 in Almere-Hout (Oosterwold). Inschrijven op het initiatief is dan mogelijk. Voor persoonlijke financiële haalbaarheidschecks werkt WIO samen met de Rabobank, vanzelfsprekend zijn deelnemers vrij in de keuze voor financieel advies. Aanmelden voor één van de presentaties: info@woneninoosterwold.nl