INITIATIEVEN

De Moestuin van Oosterwold

Wonen in Oosterwold BV (WIO) startte met het initiatief De Moestuin van Oosterwold met 14 Loodswoningen van verschillend formaat en indeling waaronder een Camperloft. Loodswoningen worden individueel nog geleverd in twee maten en diverse (afbouw)varianten.

Tiny House Farm (Vuursteenhof)

Een drie hectare groot collectief initiatief met 31 kavels en een gemeenschappelijke ontmoetingsgebouw. De bewoners zijn volkomen in de keuze van hun woning vrij. In het ontmoetingsgebouw bevinden zich onder andere een fitness ruimte en wasserette.

Individuele initiatieven

De partners van WIO hebben meerdere woonconcepten ontwikkeld die landelijk worden gebouwd. In Oosterwold bevinden zich meerdere Lofthomes en Woodframehouses. WIO ondersteunt de kopers van deze woningen op verzoek met het proces van grondverwerving en de procedures die daarbij behoren.

Vrije architectuur

Aan de Auguste Comteweg heeft WIO onder vrije architectuur de woning aan wijngaard ontworpen. Twee woonvleugels met een middendeel.

Lofthoeve (concept)

Een concept dat helaas (nog) niet is uitgevoerd omdat Team Oosterwold de spelregels zodanig heeft bijgesteld dat de ontwikkeling ervan vrijwel onmogelijk is. Mogelijk krijgt Lofthoeve elders een plaats.